keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Eroavaisuuksia

Heipsuliveis aattelin nyt kokoo näitä eroavaisuuksia kun oon täällä pian nelisen kuukautta ollut, että mitä sitä on tullut huomattua.
Täällä puolella maailmaa kaikki on suurempaa voit vaan kävellä kauppaan ja ostaa 12litraa jäätelöä ja jopa vessanpyntyt on isompia.
Suomessa meillä on drive in, täällä päin kaikki on drive thru ja kaiken lisäksi niitä on joka paikasa. Drive thru pankkiautomaatti, apteekki ja lähes joka ikinen pikaruokala.
Täällä päin mailmaa on hienoudet nimeltä Tim Hortons, Dairy Queen (maailman parasta jäätelöä, en ees valehtele), Frozen Yogurt ja Starbucks joka kulmalla ja ah että rakastan niitä. Siis tä tulee olemaan asia jota kaipaan takaisin suomeen tullessa.


Kun meet kaupoille huomaat että alennuksia on paljon ja aina, ja 80dollarin paidan voit saada 3dollarilla.
Ja sitten se hämy eli aina kun  ostat jotain kassalla laitetaan 12% veroja lisää, mutta eise vaikuta yleensä hintaan mitenkään järkyttävästi. Ja aina vaatekaupoissa myyjä antaa sulle sovitus kopin ja yleensä esittelee itsensä ja nii et jos tarviit apua tai muita kokoja. Ja sun ostokset pakataan aina sun puolesta niin ruoka kun vaatekaupoissakin. Lääkkeet, piilarit, jne saa tavallisesta ruokakaupasta.
Kaikissa perheissä on vähintään yks avolava-auto. 16-vuotiaat saa ajaa, ja se on yllättävän masentavaa että jokaikinen sun kaveri voi ajaa ja sä et. Ja siitä päästiinkin siihe että julkinenliikenne on aivan surkea, bussi kulkee yleensä kerran tunnissa JOS se päättää edes tulla.
Kaikilla on rauda, no okei ei kaikilla mut suurella osalla on tai on ollut raudat ja suomessa ennoo tälläsiin määrin kyl törmänny.
Jos seurustelet niin yleensä vanhemmat ei anna nukkuu samoissa huoneissa jos on yökylässä ja kun on vaan kylässä niitten pitää pitää huoneen ovi auki.. :D
 Tiskirätit on virkattuja, vähän niiku patalaput. Niiku miksi?!
Nuorison tyylitaju on henkee salpaava. yogapantsit eli leveelahkeiset legginssit yhdistettynä korkokenkiin ja tyylikkääseen paitaan on mun lemppari....
Ruohoa poltetaan ihan niikuin tupakkaa.
Kanadan tunnusmerkki eli vaahteranlehti on joka paikassa, jopa mäkkärissä siinä keltaisessa M logossa on vaahteran lehti.
Täällä on tuhat telkkarikanavaa ja mistään niistä ei tuu ikinä mitään.
Kokolattiamatot, joka paikassa.. yöh..
 Moni(kaikki) käy töissä koulun ohella ja yleensä sulla on eka työpaikka 14 vuotiaana, mikä ei ikinä tulis onnistumaan suomessa.
Yks juttu minkä oon jääkiekkoilijana huomannut sen on että täällä pelataan aikas paljon right:illä ja tarkotan että paljon, suomessa oot tottunu siihen et joukkoeessa on pari rightiä jos yhtään mut täällä niit on ja riittää.

Siis mun nimi onkin ndtte

ps. huomen aamulla Vancouver round 2!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti